On taas aikaa vierähtänyt siitä kun viimeksi ehti tänne kirjoitella. Nyt onkin enää viikko ja sit pitäis paneutua tekemään opinnäytetyötä 4 päivänä viikossa ja yksi päivä menee koulussa, aiheesta ei vielä ole varmuutta (miten niin aikataulu vähän pielessä...). Niin ja luntakin on taas nähty ensimmäisen kerran ja kyllä oli koiralla kivaa... yhdellä tiellä oli tosi paljon lehtiä ja ne oli sopivasti lumessa ja jäässä, niin ne kahisi mahtavasti. Pecon oli ihan pakko kävellä sit loppumatka vaikka ojan pohjaa pitkin, että sai samanlaisen äänen aikaan koko ajan.

Tokossakin on nyt käyty... päästiin oikein hyvään ryhmään Ilmajoella. Matkaa toki on vähän enemmän kuin kesällä pidettyihin harjoituksiin, mutta nyt on kunnolla edistytty. Olen kyllä koirasta tosi ylpeä... vielä kun vois itsestä sanoa samaa. Kotona sais harjoitella enemmän ja pitäis olla selkeämpi käskyjä antaessa ja vaikka on pieni koira, niin seistä selkä suorassa aina kun se on mahdollista. Uusia juttuja opettaessa täytyy opastaa enemmän ja olla siksi kyyryssä, mutta pitäs silti pyrkiä siitä pois niissä jutuissa mitkä onnistuu paremmin. Tokoryhmässä Pecolla on vähän identiteettiongelmaa, kaikki muut koirat on paljon isompia. Ja kun Peco kuitenkin on tosi kova jätkä ja paikan kingi (omassa mielessään), niin sitä pitää vahvistaa aina alkuun potkimalla kiviä ja käpyjä takajaloilla oikein kunnolla. No se loppuu kun päästään koulutuskentälle, siellä keskitytään hienosti asiaan ja tehdään temppuja häntä heiluen.

Trimmausaikaa pitäis taas (taas ja taas... viimeksi kesällä) varata, alkaa karva irtoamaan ja aika hyvin. Meillä on n. neljänä viikkona vuodesta koiran karvoja lattialla ja nyt niitä on alkanu ilmestymään... siitä tietää varata trimmausaikaa. Harmillista kun meni tämä karvankasvu näin, olis ollu 4-5.11 koiranäyttely täällä Seinäjoella ja olis ollu mukava mennä koirankin kanssa sinne. No toiste sitten.